Elisa Verkoelen, 22 jaar oud, afgestudeerd aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht) richting Illustratie (2017-2021). Bratislava Academy of Fine Art and Design (Februari-Juni 2019)
Mijn makerschap zit in alles wat ik doe, ik hou van tekenen en schrijven, maar ook kijken, lezen en spreken zijn daar onderdeel van. Ik hou van vertellen en ik hou van verzamelen. 
Mijn werk cirkelt vaak rond het thema verlies, het onzichtbare gemis. Als maker wil ik het onzichtbare visueel maken, ik hou ervan om abstracte kwesties in beeld uit te drukken zodat het voor de lezer grijpbaar wordt. De techniek komt altijd voort uit het verhaal dat ik wil vertellen, het is belangrijk dat mijn werk op alle vlakken kloppend is. De materiaalkeuze en het medium volgen daaruit. Mijn werk is altijd verhalend en komt altijd voort uit mijzelf, mijn interesses, mijn angsten, mijn gedachtes. Een vertaling van hoe ik naar de dingen kijk en hoe de dingen zich aan me opdringen.Hierin zijn vorm en compositie helder en laat ik graag de leegte spreken.
Ik wil de dingen niet duidelijk maken, ik wil ze in beeld brengen.
Submit
Bedankt!
Back to Top